Recepty
                                            Varenie s antioxidantmi
Už ste o nich možno počuli. Antioxidanty nás chránia pred voľnými radikálmi a majú pozitívny vplyv na naše zdravie. S týmto jedlom ich dostanete priamo na tanier.
Tuniak s paprikovou krustou a petržlenovým šalátom
Toto zdravé jedlo si najlepšie vychutnáte so šálkou zeleného čaju, ktorý je tiež plný antioxidantov. Prajeme Vám dobrú chuť!
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 600g filiet z tuniaka
 - dijonská horčica
 - soľ, korenie
 - olej na grilovanie
 - 3 hrste petržlenovej vňate
 - 2čl opražených sezamových semiačok
 - šťava z 1-2 citrónov
 - olivový olej
 - 3 paradajky
 - soľ
 - prípadne tmavý sezamový olej
 
Príprava:
- Paradajky ponoríme do horúcej vody, opláchneme studenou a stiahneme šupu.
 - Rozštvrtíme, vyberieme semiačka a dužinu nakrájame na pásiky.
 - Nahrubo nakrájame petržlenovú vňať a zmiešame s paradajkami a sezamom
 - Pridáme soľ, citrónovú šťavu a olivový olej
 - Tuniaka ochutíme dijonskou horčicou, soľou a korením. Osmažíme na oleji na panvici kým nieje vnútri ružový.
 - Do stredu taniera naložíme šalát a podávame s tuniakom na vrchu.