Recepty
Chuť zimy
Mňam! Zimná sezóna sa blíži – a prináša so sebou jablká so škoricou. Jedno jablko denne zdvihne náladu, aj keď nie je práve čerstvo odtrhnuté zo stromu. Tento recept so škoricou a jablkami so sebou nesie prísľub radostného vstupu zimnej sezóny!
Pečené jablká s orechami
Čas na prípravu: 30 minút
Pečenie: cca 40 minút
Obtiažnosť: nízka
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 50g hrozienok
- 100ml rumu
- 4 jablká napr. Granny Smith
- šťava z jedného citróna
- 30g najemno nasekaných mandlí
- 50g nasekaných vlašských orechov
- 50g nasekaných lieskovcov
- 125g hnedého cukru
- 1čl škorice
- 120g masla
- 4 kúsky celej škorice
- 100ml jablkového džúsu
Príprava:
- Zohrejeme rúru na 180 °C (horný a spodný ohrev).
- Hrozienka namočíme do rumu.
- Jablká ošúpeme, vyrežeme stred a potrieme citrónovou šťavou (zvonka i zvnútra).
- Orechy zmiešame v miske s polovicou cukru a so škoricou.
- Maslo roztopíme na panvici.
- Jablká potrieme maslom, obalíme v orechoch a orechy popritláčame. Jablká vložíme do vymastenej zapekacej misy.
- Hrozienka osušíme a zmiešame so zvyšným maslom a cukrom.
- Touto zmesou naplníme jablká, do každého položíme kúsok celej škorice, pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme cca 35-40 minút vo vyhriatej rúre. Jablká vyberieme z rúry a podávame. Dobrú chuť!