Recepty

Chuť zimy

Mňam! Zimná sezóna sa blíži – a prináša so sebou jablká so škoricou. Jedno jablko denne zdvihne náladu, aj keď nie je práve čerstvo odtrhnuté zo stromu. Tento recept so škoricou a jablkami so sebou nesie prísľub radostného vstupu zimnej sezóny!

Pečené jablká s orechami

Čas na prípravu: 30 minút
Pečenie: cca 40 minút
Obtiažnosť: nízka

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 50g hrozienok
  • 100ml rumu
  • 4 jablká napr. Granny Smith
  • šťava z jedného citróna
  • 30g najemno nasekaných mandlí
  • 50g nasekaných vlašských orechov
  • 50g nasekaných lieskovcov
  • 125g hnedého cukru
  • 1čl škorice
  • 120g masla
  • 4 kúsky celej škorice
  • 100ml jablkového džúsu

Príprava: 

  • Zohrejeme rúru na 180 °C (horný a spodný ohrev).
  • Hrozienka namočíme do rumu.
  • Jablká ošúpeme, vyrežeme stred a potrieme citrónovou šťavou (zvonka i zvnútra).
  • Orechy zmiešame v miske s polovicou cukru a so škoricou.
  • Maslo roztopíme na panvici.
  • Jablká potrieme maslom, obalíme v orechoch a orechy popritláčame. Jablká vložíme do vymastenej zapekacej misy.
  • Hrozienka osušíme a zmiešame so zvyšným maslom a cukrom.
  • Touto zmesou naplníme jablká, do každého položíme kúsok celej škorice, pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme cca 35-40 minút vo vyhriatej rúre. Jablká vyberieme z rúry a podávame. Dobrú chuť!