Recepty
Podáva sa polievka!
Chutná, zdravá a jednoduchá. Tanier dobrej polievky v zime zahreje telo aj dušu. Vyskúšajte jednu z našich obľúbených polievok, ktorý presvedčí aj tých, ktorí zvyčajne polievku nejedia. Dobrú chuť!
Krémová zemiakovo-špenátová polievka s krutónmi.
Čas na prípravu: 30 minút
Pečenie: 30 minút
Obtiažnosť: nízka
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 500g zemiakov
- 200g čerstvého špenátu
- 2pl oleja
- 900ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- 3pl kyslej smotany
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- 2 krajce chleba
- 2pl masla
Príprava:
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Špenát umyjeme, preberieme a riadne vysušíme.
- Na panvici zohrejeme 2 pl oleja a zľahka osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme zemiaky, chvíľku osmažíme a podlejeme vývarom.
- Pridáme soľ, korenie a necháme povariť na miernom ohni cca 20 minút. Pridáme špenát, povaríme ďalšie 2-3 minúty a polievku rozmixujeme. Primiešame kyslú smotanu a dochutíme muškátovým orieškom.
- Chlieb nakrájame na malé kúsky a na masle osmažíme dozlatista. Na papierovom obrúsku ich necháme odkvapkať, polievku naberieme do tanierov a podávame s krutónmi.