Recepty

Podáva sa polievka!

Chutná, zdravá a jednoduchá. Tanier dobrej polievky v zime zahreje telo aj dušu. Vyskúšajte jednu z  našich obľúbených polievok, ktorý presvedčí aj tých, ktorí zvyčajne polievku nejedia. Dobrú chuť!

Krémová zemiakovo-špenátová polievka s krutónmi.

Čas na prípravu: 30 minút
Pečenie: 30 minút
Obtiažnosť: nízka

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500g zemiakov
  • 200g čerstvého špenátu
  • 2pl oleja
  • 900ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 3pl kyslej smotany
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • 2 krajce chleba
  • 2pl masla

Príprava: 

  • Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Špenát umyjeme, preberieme a riadne vysušíme.
  • Na panvici zohrejeme 2 pl oleja a zľahka osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme zemiaky, chvíľku osmažíme a podlejeme vývarom.
  • Pridáme soľ, korenie a necháme povariť na miernom ohni cca 20 minút. Pridáme špenát, povaríme ďalšie 2-3 minúty a polievku rozmixujeme. Primiešame kyslú smotanu a dochutíme muškátovým orieškom.
  • Chlieb nakrájame na malé kúsky a na masle osmažíme dozlatista. Na papierovom obrúsku ich necháme odkvapkať, polievku naberieme do tanierov a podávame s krutónmi.