Recepty

Varenie s antioxidantmi

Už ste o nich možno počuli. Antioxidanty nás chránia pred voľnými radikálmi a majú pozitívny vplyv na naše zdravie. S týmto jedlom ich dostanete priamo na tanier.

Tuniak s paprikovou krustou a petržlenovým šalátom

Toto zdravé jedlo si najlepšie vychutnáte so šálkou zeleného čaju, ktorý je tiež plný antioxidantov. Prajeme Vám dobrú chuť!

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 600g filiet z tuniaka
  • dijonská horčica
  • soľ, korenie
  • olej na grilovanie
  • 3 hrste petržlenovej vňate
  • 2čl opražených sezamových semiačok
  • šťava z 1-2 citrónov
  • olivový olej
  • 3 paradajky
  • soľ
  • prípadne tmavý sezamový olej

Príprava: 

  • Paradajky ponoríme do horúcej vody, opláchneme studenou a stiahneme šupu.
  • Rozštvrtíme, vyberieme semiačka a dužinu nakrájame na pásiky.
  • Nahrubo nakrájame petržlenovú vňať a zmiešame s paradajkami a sezamom
  • Pridáme soľ, citrónovú šťavu a olivový olej
  • Tuniaka ochutíme dijonskou horčicou, soľou a korením. Osmažíme na oleji na panvici kým nieje vnútri ružový.
  • Do stredu taniera naložíme šalát a podávame s tuniakom na vrchu.