Recepty
Varenie s antioxidantmi
Už ste o nich možno počuli. Antioxidanty nás chránia pred voľnými radikálmi a majú pozitívny vplyv na naše zdravie. S týmto jedlom ich dostanete priamo na tanier.
Tuniak s paprikovou krustou a petržlenovým šalátom
Toto zdravé jedlo si najlepšie vychutnáte so šálkou zeleného čaju, ktorý je tiež plný antioxidantov. Prajeme Vám dobrú chuť!
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 600g filiet z tuniaka
- dijonská horčica
- soľ, korenie
- olej na grilovanie
- 3 hrste petržlenovej vňate
- 2čl opražených sezamových semiačok
- šťava z 1-2 citrónov
- olivový olej
- 3 paradajky
- soľ
- prípadne tmavý sezamový olej
Príprava:
- Paradajky ponoríme do horúcej vody, opláchneme studenou a stiahneme šupu.
- Rozštvrtíme, vyberieme semiačka a dužinu nakrájame na pásiky.
- Nahrubo nakrájame petržlenovú vňať a zmiešame s paradajkami a sezamom
- Pridáme soľ, citrónovú šťavu a olivový olej
- Tuniaka ochutíme dijonskou horčicou, soľou a korením. Osmažíme na oleji na panvici kým nieje vnútri ružový.
- Do stredu taniera naložíme šalát a podávame s tuniakom na vrchu.